Corona

Vad ska man blogga om?

Vad ska man blogga om?

För att starta en blogg behöver du komma på vad du ska blogga om. Många bloggare skriver om något ämne som de känner starkt för, andra skriver kanske om sitt liv eller något livsprojekt. Det finns egentligen ingen begränsning av ämnen att blogga om, så det är bara att sätta igång med brainstorming. Ta ett papper och skriv ner precis allt du kan komma på. Börja sedan att stryka bort sånt du inte känner inspiration av. När du har bantat ner till en handfull ämnen så låt det smälta en stund. Kanske börjar hjärnan spinna igång på något ämne och komma på innehåll. Skriv ner allt du kommer på direkt. Ett bra sätt är att använda en app i mobilen, till exempel Trello **länk**. ***Läs mer om mina Trello-tips här***.

citattecken

Det finns egentligen ingen begränsning av ämnen att blogga om …

Hitta på ett bra domännamn

Kom på ett passande namn till bloggen och börja undersöka lediga domännamn. Här kan du kolla om domännamnet är tillgängligt eller få hjälp att hitta liknande lediga.

Vad ska man blogga om?

Inget är hugget i sten

Du kan alltid ändra dig och blogga om andra saker efter hand, det viktigaste är att du kommer igång och börjar någonstans. En blogg är en levande process som utvecklas efter hand, och du kan efter ett tag även se vad dina läsare vill ha mer av. 

För vem skriver du?

Ta dig en funderare över vem du vill skriva för. Är det främst för din egen skull, eller kanske dina närmaste? Eller vill du nå ut med din blogg till en större massa? Vad ska läsaren få ut av din blogg?

Läs även:

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Vad ska man blogga om? 1
Hur startar man en blogg?
Bloggande.se
Google Adsense. Det är bra att börja här, de har inga krav på att man måste ha ett visst antal besökare till bloggen. Däremot behöver du ha en del innehåll på din blogg redan innan du ansöker här ... Läs mer
67 / 100